Kampioenen 2017

Kampioenen 2017!LOGODanceactionklein

 Maxime Europees Kampioen

Op 10 en 11 juni 2017 vond het 49ste Europese Kampioenschap Show- en Gardedans plaats in het Duitse Jülich. Met ca. 900 deelnemers uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, België en Hongarije en met 196 dansen een groot evenement.

Namens DV dance Action namen Maxime Boumans en Britt van Boxtel uit Mill deel. Op zaterdag mocht Britt haar dans laten zien aan een 7-koppige internationale jury. Uitkomend in de A-Leistungsklasse Junioren met een sterk deelnemersveld van 14 danseressen behaalde ze net het podium niet; met 0,1 pnt verschil een prima 4e plaats.

Maxime, uitkomend in de A-Leistunsgsklasse Senioren mocht op zondag dansen. Met een puntentotaal van 48,2 bleef ze haar concurrenten ver voor en sleepte ze wederop een Europese titel binnen. Met deze titel erbij mogen we Maxime een 4-voudig Europees Kampioen noemen.

Gefeliciteerd met deze prachtige prestaties, dames!

Maxime Europees Kampioen 2017 gecomprimeerd

 

 6x Nederlands Kampioen en 9 EK startkaarten voor DV Dance Action.

Kampioenen 2017

Op zondag 16 april in een sfeervol Terra Victa in Odiliapeel vond het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans plaats, georganiseerd door DV Dance Action onder auspiciën van Dance Federation Netherlands (DFN). De opening, verzorgt door de demogroep van V&K uit Volkel, zorgde met een indrukwekkend acrobatisch optreden voor verbazing en bewondering bij het aanwezige publiek.

De sfeer zat er al snel in en de 3 solo danseressen Anne, Jay en Renske mochten voor DV Dance Action de spits afbijten. Anne behaalde een keurige 3e plaats, Jay een 6e en Renske een 7e plaats in de 1e divisie.

De volgende categorie waarin de danseressen van Dance Action mochten aantreden was de garde groep Believe in de categorie “Junioren ere divisie”. Met een puntentotaal van maar liefst 266 werden de meiden Nederlandse Kampioen.

De groep Believe veroverden met 251 punten de 1e plaats in de 1e divisie Show Moderne dans en werden daarmee Divisie kampioen.

Het middag programma begon voor DV Dance Action met solo danseres Britt in de categorie Jeugd. Met 1 punt verschil greep ze net naast de Nederlandse Kampioenstitel en zal ze genoegen moeten nemen met de 2e plaats.

Vervolgens mochten Maxime en Richelle uitkomen in de categorie Hoofd. Met een puntentotaal van 298 werd Maxime wederom Nederlands Kampioen. Richelle, dit jaar voor het eerst als solo danseres uitkomend, wist een hele knappe 3e plaats te bemachtigen. Hiervoor ontving ze een speciale aanmoedigingsprijs.

De streetdance groepen Addicted (jeugd) en New Generation (hoofd) werden beiden Nederlands Kampioen net als de Garde groep Evolution (hoofd).

De moderne groep Move it (jeugd) behaalde een 3e plaats en de laatste Nederlandse Kampioenstitel werd behaald door de karaktergroep “Life of an Orphan”.

Believe, Britt, Maxime, Richelle, Addicted, New Generation, Evolution, Move it en Life of an Orphan behaalden allen een startkaart voor het EK op 10 en 11 juni in Jülich (Dld).

De vereniging is erg trots op haar leden en op de behaalde resultaten. Er is hard voor gewerkt. Vele trainingsuren, maar ook dankzij de creativiteit van de trainsters en inzet van de vele vrijwilligers die achter de schermen hebben gewerkt om te zorgen voor kleding, decors etc. Kortom een buitengewoon geslaagd dansseizoen voor DV Dance Action.