Kampioenen 2018

Kampioenen 2018!collage kampioenen 01

collage kampioenen 01

 

Op zondag 15 april vond in een sfeervolle Sporthal De Stappert in Haps, het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans plaats, georganiseerd door De Zelfkanthennekes onder auspiciën van Dance Federation Netherlands (DFN). In het ochtendprogramma dansten de junioren (leeftijd tot 12 jaar). In het middagprogramma de jeugd (12-15 jaar) en hoofd (16 jaar en ouder).

De spits werd afgebeten door de 3 solo danseressen in de 1e divisie junioren. Jay werd Divisie kampioen met 253 punten en promoveert naar de Ere divisie. Renske behaalde de 3e plaats en Lynn de 5e plaats.

Aansluitend mocht solo danseres Anne in de eredivisie junioren haar dans laten zien en behaalde een prima 3e plaats in het Kampioenschap.

De volgende categorie waarin de danseressen van Dance Action mochten aantreden was de garde groep Believe in de categorie “Junioren ere divisie”. Met een puntentotaal van 268 werden de meiden Nederlandse Kampioen.

De Show-modern groep No Return veroverden met 251 punten wederom de 1e plaats en werden daarmee Divisie kampioen. No Return promoveert ook naar de Ere divisie.

Het middag programma begon voor DV Dance Action met solo danseres Britt in de categorie Jeugd. Het werd een dans waarin alles leek te lukken en aangemoedigd door haar vereniging werd ze beloond met een puntentotaal van 297. Daarmee behaalde ze de titel Nederlandse Kampioen Solo Jeugd Eredivisie.

De gardegroep Evolution (hoofd) behaalde de 3e Nederlands Kampioenstitel van die dag. Voor de danseressen Kelsey en Jelske een mooie afsluiting na vele jaren garde dans.

De concurrentie wist de Show Modern groep Move it voor te blijven. Het totaal van 279 punten was niet voldoende voor de kampioenstitel maar de prestaties van de dames was er niet minder om. Zij zullen genoegen moeten nemen met een 3e plaats

Het kampioenschap werd compleet gemaakt door de Karaktergroep “Birth of an Indian Warrior”. In de hoofdklasse werden ze Nederlands Kampioen met 298 punten. De groep liet een mooie en uitstekende uitvoering van de dans zien, daar het maximaal aantal te behalen punten 300 bedraagt.

Britt, Richelle, Evolution, Move it en Birth of an Indian Warrior behaalden allen een startkaart voor het EK op 9 en 10 juni in Aldenhoven (Dld).

De vereniging is erg trots op haar leden en op de behaalde resultaten. Er is hard voor gewerkt. Vele trainingsuren, maar ook dankzij de creativiteit van de trainsters en inzet van de alle vrijwilligers die achter de schermen hebben meegewerkt. Kortom een buitengewoon geslaagd dansseizoen voor DV Dance Action.